Popular Posts

Sunday 15 December 2013

Dictionar De Vrajitorie Litera C

Dictionar De Vrajitorie Litera C
-Cabala - Denumita si de Kabala, Kabbala, Kabbalah sau Qabala.Stravechi sistem magic evreiesc.

-Cabochon - Piatra taiata si slefuita, avand una din suprafete rugoasa.

-Caiieach - Cuvant insemnand draw to a close, in scotiana si in galeza irlandeza, Femeie Batrana.Termen utilizat in vechime pentru a o numi pe Zeita Batrana.

-Calea inteleptului - (Way of the Wise) O alte denumire pentru Wicca sau Witchcraft (vrajitorie).

-Calea mainii stangi - Termen aplicat practicilor unor oameni stampede se simt justificati sa foloseasca vrajitoria pentru scopuri stampede nu sunt confident pentru alte fiinte umane.

-Calea pagana - (Pagan Way)Organizatie neo-pagana aparuta in anii 1970.

-Caliciu - Simbol al elementului "apa ", al casatoriei, abundentei si inepuizabilei trairi.Un caliciu sau o cupa ceremoniala pe altar reprezinta apa si punctul cardinal vest, dar si principiul originator feminin.

-Canalitate / canalizare - (Channeling) Practica New Age in stampede o persoana ii permite unei entitati necorporale sa ii "imprumute " corpul pentru a se adresa celorlalti prin intermediul scrierii sau vorbirii.Nu este o metoda verificata datorita dificultatii de a fi dovedita si pentru ca informatiile furnizate in acest fel nu contin fapte stampede sa poata fi testate.Subiectii invoca de obicei profetii de genul cum este viata de dincolo, stampede este structura unor alte dimensiuni, cuvinte intelepte pe stampede toata lumea ar trebui sa le stie inainte de a fi prea tarziu, etc.

-Candlemas - Sau Brigid.Sarbatoare (welsa )a sabatului avand loc in ajunul zilei de 2 februarie, numita Sarbatoarea Lumanarilor.Cu aceasta ocazie este invocata Branwen, zeita virgina a fertilitatii.

-Cantref - Termen insemnand teritorii tribale sau tara tribala.

-Capa - Imbracaminte purtata pe umeri, folosita de unii vrajitori.

-Carmina Gadelica - Culegere de poezie si obiceiuri populare cu settled pivotal pagan, alcatuita prin preluarea unor surse orale, la sfarsitul secolului XIX, de catre Alexander Carmichael.Constitue o sursa primara de cunoastere a magiei populare celtice.

-Cartea - Oglinda - Jurnal kin cuprinzand realizarile magice.

-Cartea umbrelor - (Stand of Mistiness) Carte cuprinzand ritualuri, incantatii si tehnici magice, ghid practic al celor stampede fac vraji.Un alt nume pentru Grimoire.

-Cartomantie - Arta de a ghici in carti.

-Catharsis - Curatire sau purificare emotionala / spirituala, asemeni celei stampede are loc prin arta (muzica, pictura).

-Cazan - Oala mare metalica, de obicei cu 3 picioare, utilizata pentru fierberea sau incalzirea amestecurilor herbale vindecatoare ce urmeaza a fi folosite in ritualuri.Mind povestilor celtice din Kerridwen, cazanele vrajitoresti au 3 puteri : inepuizabilitate, regenerabilitate, si inspiratie.Cazanul simbolizeaza Zeita, elementul "aer", reincarnarea, nemurirea si inspiratia. Asociat vrajitoarelor in credinta populara, cazanul, cu o forma de caliciu sau de cupa, reprezinta o gather primara a Zeitei.In numeroase povestiri mitologice din Irlanda si Britania, cazanul este o reprezentare simbolica a pantecului Zeitei Mama in stampede incepe, se sfarseste si se regenereaza viata.

-Cadelnita - Thing in stampede arde tamaia, simbol al elementului "aer ".

-Calatorie astrala - Proces de separare a corpului nostru astral de cel fizic pentru realizarea unei calatorii in planul astral sau cel al visului.

-Carti (de joc ) Zener - Pachet cu 25 de carti, cate 5 pentru fiecare simbol (stea, valuri, patrat, cruce cu bratele egale, cerc ) utilizat in experimente parapsihologice.

-Cautare parasenzoriala - (in limba engleza, dowsing) Arta sau stiinta de a folosi un pendul sau un bat (ramura) pentru a afla unde se gaseste o persoana, un loc, un obiect sau un element (cum ar fi apa).Aceeasi metoda se utilizeaza pentru a obtine raspunsuri de "da" sau "nu" sau presupune un pendul amplasat deasupra unei reprezentari grafice specifice, prin miscarea acestuia raspunzandu-se la anumite intrebari.

-Calatorie in planul focus - Tehnica controlata de fantazare, actionand asupra inconstientului, in stampede este narata o legenda sau o poveste arhetipala, simbolica, ascultatorul urmarind-o prin intermediul gandirii si imaginatiei personale.

-Cealalta lume -Cunoscuta si sub numele de Annwyn, Annwfn, Summerland (Taramul verii), Taramul celor morti.

-Cei atotputernici - Fiinte, Zei,prezente nevazute invocate de obicei in timpul ritualurilor sau ceremoniilor.

-Cei batrani - Termen utilizat pentru a cuprinde toate aspectele Zeului si Zeitei.

-Cei intelepti - Personificari ale Zeului, Zeitei, si eroilor traditionali.

-Centrare - Actul de a te simti puternic, echilibrat si focalizat touching.

-Cerc - 1.Sfera magica personala sau a unui grup de vrajitori. Aceasta sfera magica este considerata a nu apartine nici planului lumesc, nici celui divin, ci unei prefecture intermediare in stampede este posibila intalnirea cu zeii.2.Grup de aderenti wicca stampede nu apartin de nici o colectivitate sau biserica wicca (coven).

-Cerc focus - Unele grupuri (covens) de vrajitori sunt compuse numai din initiati.In altele exista un Cerc Surrounded by alcatuit din lideri stampede sunt initiati de gradul al treilea sau consilieri (elders).

-Cerc come out in the open - Este compus de cei incepatori in ale vrajitoriei, precum unul grupurile Pagan Way (calea pagana).

-Cercurile Fiintei (Fiintarii) - In filozofia vrajitoriei din Welsh atat macrocosmosul cat si microcosmosul sunt impartite in trei cercuri concentrice al fiintarii.Cercul focus este numit Abred, cel intermediar, Gweynfyd, iar cel come out in the open, Ceugant.Cercul focus este reprezentat drept cercul magic, in stampede au loc ritualurile si incantatiile vrajitoresti.

-Cernunnos - Denumire folosita adesea de vrajitori pentru Zeu, singurul nume cunoscut al zeului celtic incornorat al naturii.

-Chakra - Sapte vortexuri majore de energie aflate in corpul uman.Fiecare chakra este asociata de obicei cu o anumita culoare.Aceste vortexuri sunt : crestet - alb, frunte (pozitia celui de-al treilea ochi)- lilac, gat - albastru, piept - roz sau verde, buric - galben, abdomen - portocaliu, vintre - rosu.Vortexuri de o amploare mai mica sunt inflexible in maini si picioare.

-Charge, The - (Insarcinarea) Carte scrisa in forma moderna de catre Doreen Valiente, consta din mesajul trimis de Zeita copiilor/discipolilor ei.

-Cheia lui Solomon - Faimoasa carte de magie (grimoire).

-Chema - A invoca spiritele divine.

-Chi - Chi kung sau qi gong se pretinde a fi "stiinta si practica chi"-ului.Heavy, character inseamna cultivarea energiei.Se presupune ca sanatatea fizica si mentala pot fi be of assistance prin invatarea manipularii"chi"-ului prin respiratie, miscare si acte de vointa controlate.Maestrii Chi kung pretind ca, prin dirijarea chi-ului, pot vindeca de la distanta.

-Chiromantie - Arta de a ghici in palma.

-Ciclu lunar - Ciclul lunar este alcatuit din 28 de zile, pe parcursul carora fazele vizibile ale lunii evolueaza de la intuneric la luna plina si apoi de la luna plina la intuneric.Perioada de luna plina este extrem de favorabila pentru practicarea ceremoniilor rituale.

-Clarviziune - Capacitate de a vedea lucruri stampede in mod customary nu pot fi percepute prin simtul vederii.

-Clas Myrddin - Nume stravechi al Britaniei, avand semnificatia literala de "imprejmuire a lui Merlin".

-Clauricaune - Spirite ale casei din Britania, mari bautoare de vin, al caror singur beneficiu este alungarea (cu ajutorul piscaturilor) oaspetilor stampede se lacomesc la bautura din pivnita.

-Clopotel - Accesoriu al altarului, simbol al Zeitei, folosit in timpul ritualurilor de invocare a acesteia.Sunetul clopotelului este utilizat si pentru a apara impotriva fortelor malefice sau sniping dar si pentru a atrage energiile pozitive.Este un simbol al miscarii undergo, atotcuprinzatoare intre cele doua absolute : bine si rau, sau pozitiv si negativ.

-Concentrare - Focalizare exclusiva a mintii asupra unui obiect sau a unei idei.

-Conjura - A lucra magic, de obicei prin amplasarea unui altar intr-un centru de focalizare si concentrarea mintilor tuturor celor prezenti prin incantatii, mantre sau invocatii.

-Conjurare - Chemare a entitatilor non-fizice.

-Consacrare - Dedicare sau sau punere in slujba a ceva sau a cuiva, in scopuri sacre, pentru a proteja si a purifica.Act de binecuvantare a unui obiect sau loc prin insuflarea de energie pozitiva.

-Consilier ("batran")- Multe organizatii wicca au un grup sau un consiliu stampede supervizeaza activitatile bisericii wicca.Membrii consiliului si-au castigat de obicei pozitia datorita unui association de abilitati precum educatie, experienta, atingerea stadiului de intelligent.

-Constiinta rituala - Peek spirituala alternativa necesara in practicarea cu succes a magiei, in stampede sunt give away atat mintea constienta cat si cea transcedentala (magica, paranormala).Prin aceasta appearance toate simturile sunt ridicate la un alt nivel,iar constientizarea se extinde dincolo de lumea fizica, catre energiile Naturii si fortele Zeilor.

-Contact - Entitate non-fizica stampede serveste drept ghid sau invatator.

-Conul puterii - Energie psihica ridicata si focalizata fie de o minte individuala, fie de un grup de minti,pentru realizarea unui anumit obiectiv.Un astfel de con al puterii a fost creat de vrajitoarele din Anglia pentru a indeparta trupele lui Hitler de coastele insulei britanice.

-Copacul vietii - Diagrama din Cabala reprezentand Totul.Cunoscut si sub numele de copacul cunoasterii (din mitul lui Adam si al Evei), sau Yggdrasil.

-Corp astral - Mind mediumului Madame Blavatsky corpul astral este unul din cele 7 corpuri pe stampede posedam.Corpul astral este locasul afectiunii si al dorintei, si este inzestrat cu o suggestion.Se spune ca trupul astral este capabil sa paraseasca corpul fizic pentru o experienta cunoscuta sub numele de proiectie astrala.

-Cowan - Intrus nepagan nedorit, persoana din afara stampede nu impartaseste credinta wicca.

-Craniu de cristal - Este un craniu sculptat din roca, uneori din cuart, ale carui dimensiuni variaza de la cativa centimetri la marimea reala a unui craniu uman.Unele cranii de acest fel dateaza din timpuri stravechi, precum perioada civilizatiei aztece (numite masti ale craniului sau capetele mortii).Miscarea New Age este interesata de craniile de cristal, sustinand ca acestea sunt de natura extraterestra sau ca provin din Atlantida, si ca au puteri magice precum crearea spontana a unor imagini holografice sau emiterea unor sunete stranii.

-Crearea cercului - In unele ritualuri,este creata o sfera de energie psihica avand scopul de a concentra puterea si de a apara impotriva influentelor nedorite si a distragerilor.

-Cristal - Orice tip de piatra pretioasa sau semipretioasa, ori sandstone utilizat in functie de vibratiile sau calitatile specifice in Magia Pamantului.

-Cromach - Baston scotian cu maner curbat dense cu irlandezul shillelagh.

-Cromlech - Denumire welsa pentru forma neregulata a unei stanci utilizate adesea drept templu.

-Ctonic - Apartinand strafundurilor pamantului.Fortele magice sau psihice ctonice sunt perception foarte puternice intrucat sunt legate de structura fiecarei planete.

-Cumdach - Altar bogat impodobit folosit de obicei ca loc de odihna al cartilor sacre sau "iluminate".

-Cununa - Coronita din flori sau frunze de vita purtata pe cap cu ocazia sarbatorii Beltane.

-Cupa - Accesoriu al altarului avand adesea forma unui cazan sau a unei coroane de copac.Simbol al Zeitei, fertilitatii si al elementului "apa".

-Curatare (Purificare) - Act de inlaturare a oricarei energii, vibratii sau imagini sniping ale unui obiect sau loc prin utilizarea energiei psihice pozitive.

-Cutit magic -Vezi Athame si Bolline.

-Cyfarwydd - Povestitor calator prin stampede s-a mentinut traditia orala in lumea celtica.

Dictionar de vrajitorie online de la A la Z


A..B..C..D..E..F..G..H..I..K..L..M..N..O..P..R..S..T..V..W..X..Y..Z

Surse :


A Word list of Witchcraft...Word list of the Formulate...Reclaiming: Witchcraft Word list...Bewitching Ways' Wiccan Word list...Charisma Word list Witchcraft Word list...Witch's Put up - Witchcraft Word list...Witch's Word list...In relation to.com

Copyright (c) diane.ro

http://www.diane.ro/rss.xml
http://www.diane.ro/feeds/posts/default?alt=rss
http://www.diane.ro/atom.xml
http:/diane.ro/feeds/posts/default?orderby=updated