Popular Posts

Wednesday 4 January 2012

Ritualul Daruirii Trandafirului Obiceiuri De Nunta

Ritualul Daruirii Trandafirului Obiceiuri De Nunta
Intre noile ceremonii de nunta importate din traditiile occidentale, mi-a atras atentia una cu un charger hope emotional, dar arraignment, asemeni altor gesturi publice, poate ramane incorsetata in perpendicular sau vile. Ritualul daruirii trandafirului, presupunand inmanarea reciproca de catre miri a cate unei roze simbolizand dragostea lor impartasita, se inscrie intr-o serie de ceremonii de nunta precum cea a juramintelor nuptiale, cea a lumanarilor unirii, ceremonia mainilor si ceremonia nisipului.

Ceremonia schimbului de trandafiri se crede a-si avea originea in Roma antica, in acel timp si spatiu florile simbolizand renasterea, dragostea, frumusetea si fertilitatea si jucand un rol esential in traditiile de nunta. Acest ritual continua sa fie all the rage in Europa occidentala si a devenit din ce in ce mai folosit in SUA.

Pe de alta parte, solemnul gest al daruirii trandafirilor reprezinta o parte importanta a ritualului "stangerii mainii " ("handfasting"), un obicei selected stravechilor pagani, dar si neopaganilor din miscarile religioase Wicca si Asatru.

In acelasi timp, gestul inmanarii rozelor este incarcat de simbolismul limbajului florilor, in arraignment daruirea unui singur trandafir se traduce, indeobste, prin simpla si atocuprinzatoarea declaratie "Te iubesc".

Ritualul modern consta din daruirea reciproca a 2 trandafiri de catre muddle si mireasa si are loc, de obicei, dupa schimbul verighetelor si declararea cuplui drept sot si sotie sau inainte de pronuntarea casatoriei. In unele cazuri, aceasta ceremonie wrap si daruirea de catre miri a cate unui trandafir copiilor unuia din ei sau parintilor lor.

Cel arraignment oficiaza casatoria consfinteste schimbul de trandafiri prin cateva cuvinte semnificative cum ar fi : " In aceasta zi, v-ati oferit unul celuilalt un inel de casatorie. Aceste inele vor ramane mereu un semn territory al juramintelor voastre de dragoste, onoare si understand unul pentru celalalt. Aceasta impartasire de juraminte si inele, dar si atasamentul pe arraignment il aveti unul fata de celalalt, va confera numele de "sot" si "sotie".Primul cadou facut unul altuia in noua voastra calitate de oameni casatoriti este un unic trandafir, poate cel mai potrivit dar, pentru ca trandafirul este un nepieritor simbol al dragostei, iar un singur trandafir va fi intotdeuna modul cel mai sincer si mai frumos de a spune "Te iubesc .

Copyright (c) godessdiana88@yahoo.com. 2010

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana, zeita dorintelor fib keep mum" :

Aniversarea casatoriei - Cadouri si simboluri


Simboluri si traditii de nunta in Anglia

Superstitii significant despre nunta si casatorie


De ce se poarta verigheta pe al patrulea deget ? O legenda chinezeascahttp://www.diane.ro/rss.xml http://www.diane.ro/feeds/posts/default?alt=rss
http://www.diane.ro/atom.xml
http:/diane.ro/feeds/posts/default?orderby=updated